Posiłki i diety

W NASZEJ KUCHNI KRÓLUJĄ domowe produkty.

Zawsze smaczne i świeże.

zaopatrujemy  sie u lokalnych gospodarzy , mamy  domowe  wiejskie jajka , twarożki , pyszne oscypki , rano wypiekamy bułeczki   a na deser   pieczemy    domowe swojskie ciasta , oponki , racuszki czy ciasteczka dla dzieci

w  sezonie  turystycznym można   także  zamówic  sobie  swojskie    wyroby wędliniarskie   (wiejska  kiełbasa  ,pieczony karczek lub  schab )

 

 

ŚNIADANIA

Podawane są w formie “szwedzkiego bufertu”:

Duży wybór produktów na ciepło , na zimno , na słodko(w sezonie   wakacyjnym  i zimowym pieczemy  rano bułeczki )

  • sezonie wakacyjnym i zimowym (święta , Sylwester ,ferie )od godziny  8:00 do godziny 9.30,
  • poza sezonem – do ustalenia

 

OBIADY

Obiady podzielone są na 2 posiłki.

Zupka już o godzinie 13:00  (w kociołku, ciepła do godziny 17:00, bez ograniczeń )

Natomiast drugie danie serwowane jest od godziny  15:30 do godziny 17:00(według jadłospisu )

do obiadu kompot , deser, bar  sałatkowy (bez ograniczeń )

poza   sezonem pory posiłków   – do ustalenia

 

MENU DLA DZIECI

Mamy przygotowane specjalne menu dla dzieci.

Jeśli Twoje dziecko czegoś nie lubi, jeśli  nie ma na coś ochoty lub zwyczajnie jest ” niejadkiem”można   zamienić

Zamiast dania głównego  na :

pierożki (na słodko, z mięskiem czy ruskie, z twarożkiem )

naleśniki (z konfiturą lub z twarożkiem)

jak również makaron z owocami sezonowymi lub z twarożkiem

 

DIETY

proponujemy tylko  diety    wegetariańskie  i bezmleczne